Tortaverseny


A tortaverseny hagyományos és gluténementes kategóriában került kiírásra. A kiírás szerint a feladat a kar félévszázados múltját, jelenét és jövőjét ízben, színben, dekorációban szimbolizáló kreatív dísztorta elkészítése volt, amely méltón képviseli intézményünket.

Az első fordulóba 12 hagyományos és 2 glutémentes recept érkezett. Az előzetes véleményezés után a gluténmentes kategóriában mindkét pályamű tovább jutott, míg a hagyományos kategóriában 6 pályaművel tartott továbbjutásra érdemesnek a zsűri. A döntőre 2019. szeptember 12-n kerül sor. A versenyzőknek otthon kellett elkészíteniük versenyművüket, behozni az Oktató Kabinet éttermébe, majd képekkel illusztrált néhány perces prezentációban bemutatni, hogy miért éppen ezt a tortát készítették el és milyen alapanyagokat használtak fel, milyen technológiai műveleteket alkalmaztak. Ezt követően a zsűri Hidvégi Hedvig tanárnő segítségével valamennyi versenyművet megkóstolta.

A hagyományos kategória győztese „Trópusi” tortájával Keresztes Vanessza lett, díját az Accor Hotel Group ajánlotta fel.

A 2. helyezett Kiss Brigitta a „Triumvirátus” tortával – a díjat az Accor Hotel Group biztosította.

Harmadik helyezést ért el Erdei Blanka az „Aranyló 50 év” tortával, díját Papp Dénes, a Kaltenberg Sörház és Étterem tulajdonosa ajánlotta fel.

A gluténmentes kategóriában első díjat nyert Keresztes Vanessza „Madártej” tortájával.

Második helyezést ért el Schödl Nóra „BORzongató” tortájával.

Mindkét díjazott díjait a Pálmai Gergely, a Szederinda étterem tulajdonosa, továbbá az Accor Hotel Group biztosította. A kar felajánlását a legötletesebb tortáért Erdei Blanka vehette át.

Az első helyezett „jutalma” volt még, hogy a többi versenyzővel közösen elkészíthette a díjnyertes tortát, mely 2019. október 17-én, a kar oktatói és munkatásai részére szervezett díszvacsorán került felszolgálásra.