Mit hoz a jövő?

2019. november 20-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban különleges tárlatvezetéssel, kvízjátékkal, születésnapi programokkal zárult a jubileumi, KVIK50 elnevezésű rendezvénysorozat.

A hallgatók időutazásban vehettek részt, melynek keretében bemutatásra kerültek az általuk elkészített, Mit hoz a jövő a kereskedelemben? elnevezésű témában összeállított kisfilmek is. A hallgatók, illetve az oktatók üzeneteket írhattak a jövő nemzedékeinek, ezeket egy időkapszulában helyeztük el, amelyet a múzeum őriz.

A rendezvény nagy tetszést aratott a látogatók körében, a végére érve többen így búcsúztunk el egymástól: 50 év múlva találkozunk ugyanitt!


***

Tisztelt Hallgatók!

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar jogelőd intézményében 50 éve indult el a kereskedelmi és vendéglátóipari felsőoktatás. A rendezvénysorozathoz kapcsolódóan hallgató versenyt hirdetünk meg.

A hallgatók maximum 3 perces videó felvételt készítenek egy olyan jelenetről, amely kísérletet tesznek annak ábrázolására:
• Hogyan vásárolnak az emberek 50 év múlva
• Hogyan fog kinézni a vendéglátás 50 év múlva
• Milyen lesz a turizmus 50 év múlva

Egy alkotó vagy alkotócsoport több filmmel is pályázhat, a csoport maximális létszáma 3 fő lehet, a beküldött pályamű maximális hossza pedig 3 perc.

A legjobb videó installációk a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban 2019. november 20-án megtartott rendezvényen levetített jelenetekből kerülnek kiválasztásra.
Az elkészült pályamunkákat videómegosztó portálra (YouTube, Vimeo) kell feltölteni, majd a feltöltött, nyilvános vagy nem listázott státuszú videó, rövidfilm linkjét kasza.lajos@uni-bge.hu e-mail címre kérjük elküldeni kategória megjelölésével.

Kizárólag saját alkotással lehet nevezni, átvett anyagok csak rövid bevágások erejéig jelenhetnek meg, ha a történet igényli, a videó teljes hosszának maximum 10%-ában, tisztázott szerzői jogok mellett.

Megadott időtartamnál hosszabb videókat nem áll módunkban elfogadni, azokat azonnal kizárjuk, így nem kerülnek bele az értékelésbe sem.

További kizáró ok, ha a pályamű nem 2019-ben készült.

Nem lehet pályázni csak és kizárólag vlog jellegű videóval. A videó tartalmazhat vlogot, de minimum 50%-ban egyéb, forgatott anyagot is tartalmaznia kell.

Nem lehet indokolatlanul trágár, sértő, szexuális tartalmú, jogsértő vagy törvényellenes cselekvésre ösztönző videóval, rövidfilmmel pályázni.

A pályázatokat 2019. november 15-ig kérjük elküldeni.